MODAL

           Pada permulaan untuk memulakan perniangaan Nor Azizi Awang dapat mengumpul  modal sebanyak RM20000. Beliau mendapatkan modal tersebut daripada keluarga dan rakan-rakan. Setelah 9 bulan kedai beliau beroperasi dan keadaan ekonomi beliau juga turut stabil. Oleh demikian, beliau memohon pinjaman dari bank, koperasi, badan-badan NGO untuk mendapatkan modal dan sumber kewangan dengan cara yang lain. Selain daripada itu beliau menawarkan konsep perkongsian kepada badan-badan NGO  untuk membuka cawangan baru. Dan tawaran beliau mendapat sambutan yang amat menggalakkan sehingga beliau dapat membuka lebih banyak cawangan baru diantara badan-badan NGO yang menyertai konsep perkongsian yang ditawarkan oleh syarikat Najibah Muslimah.Contohnya Raudhatusakinah,abim (Angkatan Belia Islam Malaysia) dan Saifulislam. Dengan usaha yang gigih yang beliau lakuakan maka beliau dapat membuka cawangan baru di Kelantan, Pahang, Perak dan Kuala lumpur.

PROMOSI

           Terdapat pelbagai promosi yang dijalankan oleh kedai Najibah Musliamah bagi memperkenalkan produk-produk mereka kepada orang ramai. Contohnya mereka mempromosikan melalui program media masa seperti NONA  di Tv3, radio Hoot FM. Selain itun  juga mereka mempromosikan melalui surat khabar dalam sekmen fesyen contohnya dalam suart khabar Berita Harian, Metro,Sinar dan surat khabar yang lain.

            Disamping itu jga mereka berusaha dengan lebih gigih dengan cara mengedarkan pamplet dari rumah kerumah, di tempat-tempat awam dan di pasar raya. Mereka juga telah mempromosikan produk-produk mereka melalui internet ia akan meamberikan impak yang besar kepada keuntungan mereka kerana mereka dapat meyebarkanya keseluruh dunia dengan adanya promosi ini maka pengguna yang tiada masa untuk membeli belah  dan penggan luar Negara boleh membuat tempahan melalui internet.

            Mereka juga membuat kerjasama dengan pasaraya-pasaraya yang terdapat di seluruh Negara sepeti Jusco, Gian, Tesco dan time square.

 

 

PEMBEKAL

          Pada awalnya kedai Najibah Muslimah hayala mendapatkan bahan bekalan daripada peruncit kain pengusaha batik  di dalam Negara. Selepas 9 tahun dan kedai Nijibah telah membuka cawangan baru ke Pahang, Kelantan, Perak, Kuala Lumpur mereka memperluaskan lagi pembekal-pembekal mereka bagi memenuhi kehendak pengguna yang semakin tinggi dan inginkan yang terbaik. Diantara yang ,menjadi pembekal tetap mereka ialah Peruncit Pakaian Muslimah, Jakel, kilang febrik Najiha Jabbar dan ejen kaian daripada luar Negara contohnya china, pakistan, india, indonesia, dan lain-lain negara lagi.

 

Picture